Mestiksen ja Veripalvelun yhteistyö on auttanut jo toistakymmentätuhatta ihmistä

Mestis ja Veripalvelu ovat solmineet uuden kolmivuotisen yhteistyösopimuksen. Tähän asti yhteistyö on kannustanut Mestis-yhteisöä jo 6400 verenluovutuskäyntiin. Yhteistyön alusta, vuodesta 2019 alkaen, tavoitteena oli pelastaa yhdessä tuhansia ihmishenkiä. Tavoite on toteutunut moninkertaisesti, sillä 6400 verenluovutuksella pystytään auttamaan yhteensä lähes 20 000 potilasta. Luku perustuu siihen, että yhdellä luovutuskerralla voi auttaa jopa kolmea potilasta, kun luovutetusta verestä tehdään punasolu-, verihiutale- ja plasmavalmisteita.

- Huikeaa, yhteisömme on tehnyt mielettömän teon aktivoitumalla luovuttamaan verta. Olemme onnistuneet näyttämään, että urheilulla voi tehdä isosti hyvää, kun saadaan koko yhteisö asian taakse. On ollut hienoa huomata, kuinka olemme onnistuneet vakiinnuttamaan tämän tärkeän yhteistyön osaksi Mestiksen arkea ja nyt voimme iloita sen jatkumisesta ainakin seuraavat kolme vuotta, hehkuttaa Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro.

- Olemme iloisia voidessamme jatkaa aidosti vaikuttavaa ja pitkäjänteistä yhteistyötä, jonka avulla niin moni potilas suomalaisissa sairaaloissa saa elintärkeää apua. Kiitos koko Mestis-yhteisölle sitoutumisesta, olette todellisia hengenpelastajia, kiittää Veripalvelun markkinointisuunnittelija Hille Nylander.

Hengenpelastajaliiga jatkuu vahvana

Hengenpelastajaliigassa jääkiekkofanit luovuttavat verta ja keräävät samalla pisteitä joukkueellensa. Kauden 2022–2023 Hengenpelastajaliiga polkaistaan käyntiin Imatralla torstaina 22.9.2022, kun Ketterä kohtaa Kiekko-Espoon. Hengenpelastajaliigaan voi osallistua kuka tahansa kertomalla verenluovutuksessa käydessään sen Mestis-joukkueen nimen, jolle haluaa luovutuspisteensä lahjoittaa. Kauden päättyessä eniten pisteitä Hengenpelastajaliigassa kerännyt seura palkitaan kunniakirjalla. Hengenpelastajaliigan sarjataulukkoa pääset seuraamaan tällä sivustolla.

Veripalvelun punaiset kypärät näkyvät alkavallakin kaudella jääkiekkokaukalossa. Kypärää kantavat kuukausittain vaihtuvat pelaajat. Joukkueet valitsevat keskuudestaan pelaajan, joka on toiminut esimerkillisesti kentällä ja sen ulkopuolella.

TUTOn kannattajat luovuttivat voittoon viime kaudella

TUTO Hockey juhlii taas Hengenpelastajaliigan ykköspaikkaa viime kauden 596 luovutuskäynnillään. Toiseksi eniten luovutuksia, 531 kpl, keräsi KOOVEE ja kolmanneksi tuli KeuPa HT 224 luovutuskäynnillä. TUTO Hockey palkitaan juhlapelissä Turussa perjantaina 23.9.2022.

 

Kuva: Shaun Duncan