Hengenpelastajaliigan viimeinen viikko käynnissä – 2000 luovutuksen raja rikki

Mestiksen ja Veripalvelun yhteistyössä järjestämän Hengenpelastajaliigan viimeinen viikko on alkanut! Kauden 2023–24 aikana Mestis-yhteisö on käynyt luovuttamassa verta jo 2060 kertaa, ja nämä luovutuskerrat ovat pystyneet auttamaan jo lähes 6200 apua tarvitsevaa potilasta.

Hengenpelastajaliigan avulla seurataan joukkueiden kannattajien sekä koko Mestis-yhteisön verenluovutusaktiivisuutta jääkiekosta tutun sarjataulukon muodossa. Pelaajat, joukkueiden kannattajat ja kaikki verenluovutuksen puolestapuhujat voivat yhdessä auttaa apua tarvitsevia potilaita.
Viimeisellä viikolla kärkisijaa pitää viime vuosien mestari TUTO, mutta vain yhdellä luovutuskerralla! Perässä kolkuttelee heti KOOVEE, jonka saldo on tällä hetkellä 476 luovutuskertaa.

Kauden 2023–24 osalta luovutusaikaa on sunnuntaihin 31.3. asti.

Kuinka voit osallistua?

Hengenpelastajaliiga kannustaa kaikkia Mestis-joukkueiden pelaajia, kannattajia ja koko yhteisöä ojentamaan kätensä ja kannustamaan myös lähipiirinsä verenluovutukseen. Yksi luovutus auttaa jopa kolmea potilasta ja onkin siksi kolmen pisteen arvoinen.

Kuka tahansa voi osallistua Hengenpelastajaliigaan mainitsemalla kannattamansa Mestis-joukkueen nimen tullessaan verenluovutukseen. Näin verenluovutuskäynnin pisteet kertyvät joukkueen yhteiseen pottiin. Kauden päättyessä eniten pisteitä Hengenpelastajaliigassa kerännyt seura palkitaan kunniakirjalla.

Katso ohjeet verenluovutukseen täältä.