Tavoitteena pelastaa tuhansia ihmishenkiä

Hengenpelastajaliiga on Mestiksen ja Veripalvelun yhteistyössä järjestämä pelillinen tapa aktivoida erityisesti uusia verenluovuttajia auttamaan potilaita.

Hengenpelastajaliigan avulla seurataan joukkueiden kannattajien sekä koko Mestis-yhteisön verenluovutusaktiivisuutta jääkiekosta tutun sarjataulukon muodossa. Kampanjaan voi osallistua kuka tahansa jääkiekon ystävä luovuttamalla verta ja kertomalla sen Mestis-joukkueen nimen, jolle haluaa luovutuspisteensä lahjoittaa. Kauden päätyttyä aktiivisin seurayhteisö palkitaan Mestiksen palkintogaalassa "Vuoden hengenpelastaja"-palkinnolla.

Veripalvelu huolehtii keskitetysti koko Suomen verivalmistehuollosta. Joka arkipäivä tarvitaan noin 800 vapaaehtoista luovuttajaa, jotta potilaat suomalaisissa sairaaloissa saavat tarvitsemansa verivalmisteet. Luovutettu veri auttaa mm. onnettomuuksien uhreja, syöpäpotilaita ja synnyttäneitä äitejä sekä keskosia.

Verta ei voi korvata lääkkeillä, joten verenluovuttaja on hengenpelastaja.

Mestis on Suomen jääkiekkoliiton ylin sarjataso, jossa pelataan nuorten pelaajien, seurojen, pienten paikkakuntien ja koko suomalaisen jääkiekon tulevaisuudesta. Mestis on yhteisö, joka kokoaa kansan syvät rivit. Täällä urheilu ja sen tuottamat tunteet ovat aitoja. Jääkiekko tuo elämään sisältöä, kaukalossa ja sen ulkopuolella.

Mestiksessä asioita tehdään eri tavalla. Pelataan samaa peliä, mutta omassa sarjassa. Mestiksen eletyt arvot poikkeavat jääkiekon perinteisistä arvoista – tai oikeammin ne edustavat uusia. Kun puhutaan vastuullisuudesta, jääkiekon imago ei sijoitu lajivertailun kärkisijoille. Me haluamme rakentaa tulevaisuuden jääkiekkoa uudenlaiselle arvopohjalle.

Tiesitkö?

Vain noin 3 % suomalaisista luovuttaa verta

Noin 40 000 potilasta Suomessa tarvitsee verivalmisteita vuosittain

Joka arkipäivä tarvitaan n. 800 verenluovuttajaa